Tottenham wint zeer moeizaam van hekkensluiter, Bournemouth blijft imponeren

06-10-2018 17:53
11

Tottenham heeft met veel moeite af weten te rekenen met Premier League-hekkensluiter Cardiff City. Bournemouth blijft imponeren met een overwinning op Watford.

Tottenham Hotspur - Cardiff City
Vooraf dacht Tottenham een makkelijke middag tegemoet te gaan tegen de hekkensluiter van de Premier League: Cardiff City. Het leek ook een makkelijke middag te gaan worden toen Eric Dier de Spurs al na acht minuten op een 1-0 voorsprong zette. Na de goal wist Cardiff de boel dicht te houden op Wembley, Tottenham wist geen indruk te maken.

In de 58ste minuut werd Joe Ralls van Cardiff van het veld gestuurd met een directe rode kaart na een grove charge op Lucas Moura. Na de rode kaart was de grootste kans van de wedstrijd voor nota bene Cardiff. Sean Morrison kopte in de 64ste minuut op de paal. Spurs-invaller Erik Lamela was nog dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd gekeerd door Neil Etheridge.

Door de overwinning stijgt Tottenham naar de derde plek, Cardiff blijft de hekkensluiter.

Bournemouth - Watford
Het Bournemouth van Nathan Aké heeft gehakt gemaakt van Watford. Op Vicarage Road werd het 0-4 voor Bournemouth. Het stond al vroeg 0-1 door David Brooks. Na een rode kaart voor Christian Kabasele – twee keer geel – in de 32ste minuut was het verzet van Watford definitief gebroken. Nog voor de rust werd het 0-3 door twee doelpunten van Joshua King. Het slotakkoord kwam al in de 47ste minuut: 0-4 door Callum Wilson.