PSV laat ook VVV kansloos en heeft achtste competitiezege op rij binnen

PSV laat ook VVV kansloos en heeft achtste competitiezege op rij binnen

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 21:34za 06-10-2018 om 21:34

Acht wedstrijden, acht zeges, 24 punten en een doelsaldo van +27: de feilloze competitiestart van PSV gaat maar door. Zaterdagavond werd VVV-Venlo in Eindhoven aan de zegekar gebonden. PSV won met 4-0. 

Zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen deed PSV het prima tegen VVV - tóch één van de revelaties van het nog prille Eredivisie-seizoen, met elf punten uit zeven duels. In de eerste helft gaf de ploeg van trainer Mark van Bommel één grote kans weg. Ralf Seuntjens faalde oog in oog met Jeroen Zoet. Aan de andere kant van het veld haalde Hirving Lozano na 33 minuten wél de trekker over. De assist van Gastón Pereiro was heerlijk.  

Ook in het tweede bedrijf had PSV eigenlijk geen kind aan VVV. Met name Steven Bergwijn was constant dreigend en gevaarlijk. De achterhoede van VVV had z'n handen vol aan de Oranje-international. Jerold Promes kwam goed weg met geel toen hij snoeihard doorging op de benen van Lozano. Tot onbegrip van vele toeschouwers én tv-kijkers weigerde arbiter Siemen Mulder naar de kleedkamer te sturen. 

Aanvoerder Luuk de Jong zorgde na ruim een uur voor de beslissing. Uitblinker Bergwijn leverde het voorbereidende werk en De Jong kon daarna simpel binnentikken. Invaller Erick Gutiérrez tekende in de absolute slotfase met een lage schuiver voor de 3-0 en uit penalty (overtreding Chris Kum op Jorrit Hendrix) tekende Lozano daarna voor de eindstand. 

Door de overwinning heeft PSV nu zoals gezegd 24 punten - de maximale score na acht competitierondes. Ajax, Feyenoord en Heracles Almelo (allen zestien punten) komen zondag in actie.  

Poll

Wordt PSV kampioen?

(6947 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws