Vitesse kleineert Heracles en maakt grote sprong op Eredivisie-ranglijst

Vitesse kleineert Heracles en maakt grote sprong op Eredivisie-ranglijst

Gepubliceerd: zondag 7 oktober 2018 om 16:21zo 07-10-2018 om 16:21

Heracles Almelo heeft zondag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Arnhem was Vitesse veel te sterk voor de Eredivisie-revelatie: 4-0. Oussama Darfalou was de grote man met twee doelpunten.

Vitesse presteert dit seizoen wisselvallig in de Eredivisie, maar de thuiswedstrijd tegen Heracles bleek het ideale medicijn voor de ploeg van trainer Leonid Slutsky. Na elf minuten was het voor de eerste keer raak. Navarone Foor probeerde het maar eens van afstand en zag zijn zondagsschot in de bovenhoek verdwijnen: 1-0.

Het wonderschone doelpunt van Foor was het startschot voor een comfortabele middag voor Vitesse, dat opvallend weinig te duchten had van Heracles. Kort voor rust verdubbele Darfalou de marge: 2-0. De Algerijn verving in Arnhem de langdurig geblesseerde Tim Matavz.

Na twee noodgedwongen wissels bij Heracles (doelman Michael Brouwer voor Janis Blaswich en verdediger Stephan Sama voor Maximilian Rossmann) ging het niet veel beter met Heracles. Darfalou maakte zijn tweede van de middag na een goede individuele actie en een kwartier voor tijd werd het ook nog 4-0. Alexander Büttner scoorde vanaf de stip. In de blessuretijd schoot de linksback er ook nog een huizenhoog over.

Door de overwinning maakt Vitesse een sprong op de ranglijst van de Eredivisie. De Arnhemmers klimmen van de tiende naar de (gedeelde) vijfde positie. Heracles blijft vierde en ziet Feyenoord en mogelijk ook Ajax, dat later op de zondag tegen AZ speelt, uitlopen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws