Kieft analyseert Feyenoord en rol Van Bronckhorst: Zo komt het niet altijd over

Kieft analyseert Feyenoord en rol Van Bronckhorst: "Zo komt het niet altijd over"

07-10-2018 21:08
95

Wim Kieft ziet problemen bij Feyenoord. De Rotterdammers spelen al maanden geen sprankelend voetbal en laten hier en daar punten liggen in de Eredivisie. Rondo-presentator Jack van Gelder vraagt Kieft of Giovanni van Bronckhorst nog wel de juiste man is voor Feyenoord.

Zondag verspeelde Feyenoord weer punten door met 1-1 gelijk te spelen bij Willem ll. "Het is natuurlijk al een tijd aan de gang dat Feyenoord niet goed speelt. Vorig seizoen was het eigenlijk hetzelfde verhaal", zegt Kieft zondagavond bij Rondo van Ziggo Sport.

Kieft vraagt zich af of Van Bronckhorst nog voor stimulerende prikkels kan zorgen. "Je moet je als coach altijd afvragen: zit hier nog progressie in? Wordt dit beter? Kan ik de spelers nog raken? Zo komt het niet altijd over, maar dat zul je van binnenuit moeten bekijken."

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is inmiddels zeven punten. "Het kan niet te lang duren", zegt Andries Jonker. "Het is zo stroperig en het gaat zo moeizaam. Larsson is geen schim van wie hij was. Berghuis moeilijk. Bij Jörgensen denk je: jij was toch die goede spits? Hoe kan dat nou? Hij komt net terug? Ja, maar hij doet wel mee. Hij is blijkbaar de beste optie. Op papier heb je voorin Berghuis, Van Persie, Larsson en Jörgensen. Dat is gewoon kwaliteit."