'Deze man is er medeverantwoordelijk voor dat wij een iets andere Ziyech zien'

'Deze man is er medeverantwoordelijk voor dat wij een iets andere Ziyech zien'

07-10-2018 23:54
24

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom Erik Ten Hag er niet voor gekozen heeft om dragende spelers van Ajax rust te geven tegen AZ. De Amsterdammers wonnen met 5-0, maar onder meer Hakim Ziyech en Dusan Tadic speelden de hele wedstrijd. Uiteindelijk viel Ziyech geblesseerd uit. 

"Het is achteraf gelul, maar Ajax heeft een hartstikke zwaar programma", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Er zijn spelers die eigenlijk alles spelen. Als er een stand was waarin je de beste twee, Tadic en Ziyech, rust kon geven, dan was het nu. Nu wordt Schuurs speeltijd gegund..Dit is een moment dat je spelers rust kan geven. Wöber loopt nog niet over van speelminuten, dus die kun je laten staan. Blind controleert dat wel en komt niet zovaak in de sprint."

Lof voor Tadic en Ziyech
Tadic gaf deze week in De Telegraaf aan dat hij een langdurig gesprek heeft gehad met Ten Hag. Dat ging onder meer over de manier van trainen. "Er sijpelde wel door dat men toch wat moeite had met de trainingen die Ten Hag aan het doorvoeren was bij Ajax", zegt Van Hooijdonk. "Je kunt daar best eens met een trainer over zitten. Het moet niet uit de hand lopen, maar als trainer ben je er ook bij gebaat dat er zo min mogelijk irritatie is binnen de selectie."

Van Hooijdonk bejubelt Ziyech, maar denkt dat ook Tadic een aandeel heeft in het succes van de Marokkaan. "Ik vond het zo'n geniaal balletje van Tadic", doelt Pi-Air op de openingsgoal van Donny van de Beek, waar Tadic bij betrokken was.

"We hebben allemaal een minder been, maar als je dit met je 'slechte been' kunt..Daar straalt pure klasse vanaf. Dinsdag (tegen Bayern, red.) had hij ook al zo'n steekballetje waar Mazraoui uit scoorde. Ik vind Ziyech geweldig, maar vind dat deze man medeverantwoordelijk is voor het feit dat wij een iets andere Ziyech zien."