Van Hooijdonk en Vermeulen branden 'arrogante' Kuipers af: Hij is in de war

Van Hooijdonk en Vermeulen branden 'arrogante' Kuipers af: "Hij is in de war"

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 06:52ma 08-10-2018 om 06:52

Pierre van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor scheidsrechter Björn Kuipers. De leidsman uit Oldenzaal gaf vrijdagavond tijdens FC Utrecht-NAC Breda een betwistbare penalty aan de thuisploeg na een gemakkelijke valpartij van Simon Gustafson.

Kuipers keek de beelden zelf terug en bleef bij zijn beslissing, tot woede van Van Hooijdonk. "Helemaal verschrikkelijk. Hij gedraagt zich heel arrogant", vertelt Pi-Air zondagavond bij Studio Voetbal.

De oud-spits denkt terug aan de WK-wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica. Kuipers gaf toen aanvankelijk een strafschop aan Brazilië, maar kwam daar op terug op aanraden van videoarbiter Danny Makkelie. "Daar luistert hij wel naar. Maar ik weet zeker dat de VAR van vrijdag geen bekende scheidsrechter was (Rob Dieperink, red.). Kuipers vond deze VAR blijkbaar niet prominent genoeg."

"Hij is in de war"
Tafelgenoot Arno Vermeulen heeft zich ook geërgerd aan de houding van Kuipers. "Voorheen de beste scheidsrechter van Nederland, hij is in de war. Hij fluit helemaal niet goed en hij fluit inderdaad arrogant", aldus de chef voetbal van de NOS. "Dat hij zijn beslissing niet terugdraait, vind ik heel kwalijk. En dan geeft hij ook nog geel aan Menno Koch."

Poll

Is Kuipers de beste scheidsrechter van Nederland?

(2154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws