'Jong Oranje is afgesloten voor me, het is klaar. Ik richt me op het grote Oranje'

'Jong Oranje is afgesloten voor me, het is klaar. Ik richt me op het grote Oranje'

08-10-2018 08:49
24

Jong Oranje is een gesloten boek voor Guus Til. De AZ'er was in de laatste interlandperiode nog aanvoerder, maar kreeg vrijdag te horen dat hij gepasseerd was door bondscoach Erwin van de Looi.

"Er is van alles over gezegd en over geschreven, maar ik kan er nu toch niks meer aan doen", reageert Til in De Telegraaf. "De volgende interlandcyclus is mijn lichting er niet meer bij. Jong Oranje is afgesloten voor mij, het is klaar. Ik richt me op het grote Oranje, maar dan moet het wel beter gaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt."

De AZ-aanvoerder zal met een jaloerse blik naar leeftijdgenoten als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong kijken. "Op dit moment presteren zij gewoon beter. Zo simpel is het. Ik haal niet mijn niveau. Dat is wel duidelijk, maar ik denk dat geen enkele topsporter alleen maar piekt. Ja, Lionel Messi, maar ik ben geen Messi."

Over de nederlaag tegen Ajax (5-0) kon Til kort zijn. "Het was een totale offday van heel het team en dan valt er niet tegen dit Ajax aan te voetballen, want het is het beste Ajax sinds jaren. Je moet dan een goede dag hebben, maar als je een slechte dag hebt, ga je er met 5-0 vanaf. (...) Ik denk dat Ajax en PSV er op dit moment ver bovenuit steken."