Vitesse jubelt: We konden het risico nemen, omdat hij transfervrij was

Vitesse jubelt: "We konden het risico nemen, omdat hij transfervrij was"

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 14:44ma 08-10-2018 om 14:44

Goed nieuws voor Vitesse: de vervanger van Tim Matavz blijkt óók te kunnen scoren. Oussama Darfalou bekroonde zijn eerste basisplaats in de Eredivisie met twee treffers tegen Heracles Almelo, tot blijdschap van technisch directeur Marc van Hintum.

"Het is zo leuk voor deze jongen. Hij wil zo graag en werkt zo hard en dan is het enorm mooi voor hem, maar ook voor de club, dat hij er meteen twee maakt", aldus Van Hintum in De Telegraaf. De Vitesse-directeur haalde de 25-jarige topscorer van de Algerijnse competitie afgelopen zomer naar Arnhem.

"Een goede tweede spits vinden is bijna het moeilijkste wat er is", weet Van Hintum. "Er zijn er heel veel die niet willen komen om achter een jongen als Tim Matavz te gaan zitten. Met Oussama konden we het risico nemen, omdat hij transfervrij was. Hij is snel en sterk en je ziet dat hij ook wat losmaakt in het elftal met zijn werklust."

Bryan Linssen is blij met Darfalou. "Je ziet hoeveel energie hij in de wedstrijd legt, hoe bewegelijk en snel hij is en hoe hij steeds op zoek is naar een goal. Het is wel lekker als een spits dat heeft. Tim is wat gereserveerder in zijn loopacties en in het werken, maar tegelijk ook dodelijk in de zestien. Dat is meer een panter die ineens toeslaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws