Klaassen sprak met bondscoach: 'Als ik goed blijf spelen, komt dat vanzelf weer'

Klaassen sprak met bondscoach: 'Als ik goed blijf spelen, komt dat vanzelf weer'

08-10-2018 15:42
23

Davy Klaassen komt bij Werder Bremen eindelijk weer aan spelen toe. De middenvelder hoopt op termijn ook weer opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. Hij sprak daar in een eerder stadium al over met bondscoach Ronald Koeman.

"Ik heb in februari met de bondscoach gesproken en hij zei: Als je weer speelt, ben je een optie. Ik geloof dat als ik goed blijf spelen, dat vanzelf weer komt", zo verklaart de middenvelder tegenover Kicker. Ondanks het wegvallen van Davy Pröpper werd Klaassen nog niet opgeroepen voor de interlands tegen Duitsland en België. 

Tot nu toe kwam Klaassen tot zestien interlands. Zijn avontuur bij Everton werd geen succes, maar bij Bremen speelde de ex-Ajacied al zeven wedstrijden. Klaassen noemt de stap naar Werder Bremen verder een stap terug 'naar de wortels van het voetbal'.

"Bij Werder speel ik volgens de filosofie die ik al mijn hele leven ken en toepaste bij Ajax", stelt hij. "De bal willen hebben en het spel willen domineren. Werder was voor mij geen stap terug. Het belangrijkste was het plan en het perspectief. We willen Europees voetbal halen, dat is echt mogelijk."