Ontslagen trainer Salden blijft in andere functie toch verbonden aan Volendam

Ontslagen trainer Salden blijft in andere functie toch verbonden aan Volendam

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 17:14ma 08-10-2018 om 17:14

Misha Salden vertrekt toch niet helemaal bij FC Volendam. De 45-jarige voormalige middenvelder werd onlangs ontslagen als hoofdtrainer, maar blijft wél aan als manager voetbalzaken.

Dat meldt de Noord-Hollandse club maandag. Salden werd ruim een week geleden op straat gezet, omdat de resultaten in de Keuken Kampioen Divisie tegenvielen. Voorzitter Henk Kras gaf al te kennen dat de club Salden wel in zijn andere functie wilde behouden. Salden vroeg enkele dagen bedenktijd, maar stemt nu in met het opmerkelijke verzoek.

‘FC Volendam is zeer gesteld op de deskundigheid van Salden op het gebied van voetbaltechnische zaken en zag daarom graag dat hij in die hoedanigheid behouden bleef', laat Volendam weten in een verklaring. 'De club is blij te melden dat het dienstverband met de oud-aanvoerder kan worden voortgezet.'

Kras is tevreden. “Misha is in zijn rol als manager voetbalzaken een vakman. Dat heeft hij de afgelopen jaren bewezen. We zijn heel blij dat hij zich blijft inzetten voor de club en gaan ervan uit de fijne samenwerking die we hadden voortgezet wordt.”

Hans de Koning werd al tot het einde van het seizoen aangesteld als trainer. Vrijdag boekte Het Andere Oranje prompt zijn eerste zege ten koste van RKC Waalwijk (1-0).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws