'Ten Hag heeft opstelling te pakken, centrum staat sterk met De Ligt en Wöber'

'Ten Hag heeft opstelling te pakken, centrum staat sterk met De Ligt en Wöber'

08-10-2018 17:24
60

Aad de Mos heeft zondag genoten van Ajax in de thuiswedstrijd tegen AZ, dat met liefst 5-0 werd verslagen. De analist ziet de Amsterdammers echter niet zomaar de achterstand ten opzichte van PSV wegpoetsen.

“Ajax speelde geweldig, het was een galavoorstelling”, zegt De Mos tegen Allsportsradio. “AZ heeft alle hoeken van het veld gezien. Het was echt mooi voetbal om naar te kijken. Ik zei op Twitter: 'AZ heeft negentig minuten lang in een rondo gestaan’. Ze hebben werkelijk geen balletje kunnen raken.”

De Mos denkt dat het kwartje is gevallen bij Ajax. “Het heeft te maken met een verkeerde inschatting dat ze vijf punten zijn kwijtgeraakt in twee wedstrijden. Ten Hag koos de verkeerde opstelling tegen Heracles. Hij gaf te veel prominenten rust. Ook tegen PSV koos hij voor een verkeerde opstelling. Nu heeft hij de goede te pakken, het centrum staat sterk met De Ligt en Wöber.”

De achterstand op PSV is echter niet zomaar goedgemaakt. “Ze hebben nog veel werk. Want ook Ajax zal een keer tegen de lamp lopen. Dat ze een keer een slechte dag hebben of een tegenstander treffen waar alles meezit.”