Kieft 'wordt moe' van Van Bommel: 'Hoorde hem zeggen dat hij al Europese top is'

Kieft 'wordt moe' van Van Bommel: 'Hoorde hem zeggen dat hij al Europese top is'

08-10-2018 19:10
101

Wim Kieft vindt niet dat Mark van Bommel Steven Bergwijn nu al de hemel in moet prijzen. De PSV-trainer zei onlangs dat de aanvaller al van het niveau Europese top is, maar daar is Kieft het niet mee eens. 

"Steven maakt hele grote stappen. Wat hij de afgelopen twee, drie maanden heeft laten zien is heel indrukwekkend voor iemand van zijn leeftijd. Ik ben wel fan van Stevie. Steven is top, misschien wel Europese top", zei Van Bommel afgelopen vrijdag op de persconferentie.

Kieft countert: "Een geweldige speler, maar ik hoorde Van Bommel zeggen dat hij al Europese top is. Daar word ik altijd zo moe van", zei Kieft zondagavond bij Rondo van Ziggo Sport. "Dat je die spelers maar aan het prijzen bent. Die speler weet zelf ook wel dat hij nog lang geen Europese top is. Het is wel echt een geweldige speler. Hij is heel explosief, doelgericht en wordt steeds beter."

Kieft ziet echter wel een probleem voor Bergwijn: de PSV'er wordt volgens hem amper uitgedaagd in de Eredivisie. "Er is geen enkele weerstand. Als je die wedstrijd tegen Inter ziet (vorige week woensdag in de Champions League, red.), waar ze er bovenop zitten, dát is niveau."

Mario Been heeft daar een opmerking over. "We hebben het altijd over Nederlandse competitie, dat het niets voorstelt. Ze laten het internationaal ook zien. Tuurlijk heeft PSV nul punten, maar we zijn niet kansloos geweest in dit soort wedstrijden. Ajax had kunnen winnen van Bayern en PSV had móeten winnen van Inter."

Kieft ziet dat PSV de zaken goed voor elkaar heeft in Eindhoven. "Met Rosario, Dumfries en Bergwijn. Hendrix is ook eigen jeugd, dus die jeugdopleiding is beter dan hij ooit geweest is."