'Mourinho moet vrezen voor straf: FA onderzoekt vreemd gedrag van Portugees'

'Mourinho moet vrezen voor straf: FA onderzoekt vreemd gedrag van Portugees'

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 19:25ma 08-10-2018 om 19:25

De FA onderzoekt het gedrag van José Mourinho tijdens Manchester United - Newcastle United, melden diverse media in Engeland. De Portugees zou zich in zijn moedertaal negatief hebben uitgelaten en dat is opgevangen door camera's. 

Mourinho liep na de wedstrijd van het veld op Old Trafford, maakte een gebaar met zijn handen en zou 'fodos filhos de puta' geroepen hebben richting de camera's. Vrij vertaald betekent dat f*ck off h***enzonen.

Als blijkt dat Mourinho dat daadwerkelijk gezegd heeft wacht hem mogelijk een zware straf. Volgens de regels is het namelijk niet toegestaan om te schelden. Engelse media, waaronder Sky Sports en de BBC, melden dat de FA een onderzoek heeft ingesteld naar de uitspraken van Mourinho.

Mourinho lijkt gefrustreerd te zijn vanwege de slechte resultaten van United en de 'klopjacht' op zijn persoon. "Een vriend van mij zei: als het morgen regent in Londen, dan krijg ik daar de schuld van. Als de Brexit-onderhandelingen mislukken, dan krijg ik daar de schuld van. Ik moet daarmee leren leven. Ik vind deze klopjacht te ver gaan, maar dit is nu eenmaal mijn leven", zei Mourinho na afloop voor de camera van BT Sport.

Overigens uitte Mourinho in de rust ook al zijn frustratie richting de camera's. Op weg naar de kleedkamer nam de Portugees een slok water uit een bidon, waarna hij de camera nat spoot. United stond op dat moment met 0-2 achter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws