Weer kritiek op wisselbeleid Van Bronckhorst: 'Hij krijgt heel vaak volle laag'

Weer kritiek op wisselbeleid Van Bronckhorst: 'Hij krijgt heel vaak volle laag'

09-10-2018 07:05
30

Giovanni van Bronckhorst kreeg na zijn defensieve wissel in het duel met Willem II (1-1) zondag opnieuw veel kritiek te verduren. Het Algemeen Dagblad concludeert dat de wissels van de Feyenoord-trainer zelden het gewenste effect sorteren.

'Sam Larsson zat in Tilburg niet in de wedstrijd. En Van Beek er in de slotfase als extra slot op de deur bij, het klinkt helemaal niet gek. Maar in de praktijk pakte de wissel niet goed uit. Wéér niet. Uitgerekend Van Beek werd door Fran Sol verrast: 1-1', schrijft het AD. "Er was niets aan de hand", reageert Van Bronckhorst. "We hadden genoeg mensen achter de bal. Tyrell Malacia maakte de verkeerde keuze."

Wedden

Meer odds

"Ik ben het gewend dat ik me voor mijn wisselbeleid moet verantwoorden", vervolgt de Feyenoord-trainer. Dat moest hij dus ook zondag, zeker nadat collega Adrie Koster had gezegd dat hij blij was met de defensieve wissel van de Rotterdammers. "Zo konden wij het initiatief houden'', stelt de Willem II-trainer. "Een extra verdediger bij Feyenoord, dat vond ik prima. Dat bood mogelijkheden voor ons."

'Van Bronckhorst wisselt niet veel, zelden gebruikt hij alle drie zijn mogelijkheden, maar heel vaak krijgt hij de volle laag over zijn ingrepen vanaf de zijkant', stelt het AD vast. Van Bronckhorst verweert zich. "Ik denk daar met mijn assistenten goed over na. En ja, dat moet ik dan uitleggen na afloop. Of verantwoorden. Maar dat is eigenlijk al sinds de start van mijn loopbaan als trainer hier zo."