'We staan nu heel hoog, maar zijn eerder te vergelijken met Heerenveen of VVV'

'We staan nu heel hoog, maar zijn eerder te vergelijken met Heerenveen of VVV'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 07:47di 09-10-2018 om 07:47

Frank Wormuth beleeft een droomstart bij Heracles Almelo. De trainer van de Eredivisie-verrassing stelt dat hij veel heeft opgestoken van bondscoach Joachim Löw van Duitsland.

"Ik heb nog altijd contact met Jogi. We zijn vrienden. Dat gaat terug naar onze gezamenlijke tijd als speler bij Freiburg. Toen Jogi later trainer werd van Fenerbahçe, heeft hij mij als assistent meegevraagd. Daar heb ik intensief met hem samengewerkt", zegt Wortmuth in De Telegraaf.

"Vooral op het vlak van de diplomatie en de manier waarop je spelers moet benaderen, heb ik veel van hem geleerd", aldus de Heracles-trainer. "Ik ben een typische Berlijner, iemand die altijd zijn mening klaar had. Van Jogi heb ik geleerd om soms ook terughoudend te zijn, ergens een nachtje over te slapen. Daarmee voorkom je onnodige conflicten."

Wormuth is blij met het succes van Heracles, dat vierde staat. "We zijn helemaal geen team om voor de bovenste plaatsen te spelen. Als je de ploegen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ ziet, dan weet je direct: die spelen bovenin, want daarvoor hebben zij de kwaliteiten. We staan nu wel hoog, maar zijn eerder te vergelijken met teams als sc Heerenveen of VVV-Venlo."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws