Verbaasde Ajacied plots in de basis: 'Ik wist dat de trainer iets van plan was'

Verbaasde Ajacied plots in de basis: 'Ik wist dat de trainer iets van plan was'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 08:07di 09-10-2018 om 08:07

Maximilian Wöber is dolblij dat hij in de duels met Bayern München en AZ weer basisspeler was bij Ajax. De Oostenrijker was enigszins verbaasd dat hij in de Champions League plots in de basis stond.

"Een beetje wel, maar twee dagen eerder, op zondag, kwam de trainer naar me toe. 'Hoe gaat het met je', vroeg hij. Ik was ziek en kon daardoor niet spelen tegen Fortuna Sittard. Een koutje gevat, denk ik. Warm, koud, zweten, alles", zegt Wöber tegen Ajax Life. "Ik wist zondag nog niet of ik met de ploeg naar Duitsland kon afreizen, maar gelukkig herstelde ik snel. Daar heb ik ook alles voor gedaan. Ik wist dus dat de trainer iets van plan was, ik moest alleen wel fit zijn."

Tegen PSV werd de twintigjarige verdediger ondanks een blessure van Matthijs de Ligt nog gepasseerd. "De basisploeg deed het goed tegen AEK Athene en dan is het logisch op die weg verder te gaan. Ook tegen PSV, ja. PSV is misschien beter, maar AEK is ook niet slecht. Ik kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld was, want het is nooit leuk als je wissel zit. Maar het was voor mij niet anders dan normaal. Je moet de moed erin houden, ook om de spirit binnen het team niet te kraken. En omdat je er klaar voor moet zijn als je de kans krijgt."

Ook tegen AZ verscheen Wöber aan de aftrap. In beide duels maakte Hakim Ziyech indruk. Ook de Oostenrijker kan van de Marokkaan genieten. "Maar als verdediger redeneer je soms ook anders als je Dusan Tadic of Ziyech op de derde tegenstander af ziet rennen. Soms denk ik: speel die bal nu af, dit gaat mis en dan kan ik het herstellen. Maar als je nu ook weer kijkt naar de acties van Hakim, het is ongelooflijk. Iedereen houdt ervan wat hij doet op het veld."

Poll

Moet Ten Hag het centrum met De Ligt en Wöber intact laten?

(4263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws