Van Dijk baalt van penalty-moment tegen City: 'Gebeurde in een split second'

Van Dijk baalt van penalty-moment tegen City: 'Gebeurde in een split second'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 09:01di 09-10-2018 om 09:01

Virgil van Dijk hield zondag met Liverpool een punt over aan de ontmoeting met Manchester City. De aanvoerder van het Nederlands elftal veroorzaakte zelf een late penalty, maar kwam met de schrik vrij, omdat Riyad Mahrez faalde vanaf elf meter.

"Dat was niet slim van mij en ik hoop dat dat niet meer gebeurt", aldus Van Dijk over het penalty-moment tegenover The Daily Mail. "Na 85 minuten ben je natuurlijk een beetje moe, het gebeurde in een split second en ik besloot in te stappen, iets wat ik normaal niet zou doen", legt hij uit. "Het was een beslissing die ik nam en hopelijk is het ook de laatste keer dat ik op zo'n moment zo'n beslissing neem."

De verdediger stelt verder dat Manchester City voorzichtig speelde tegen The Reds. "Ik denk dat we dat respect hebben verdiend", meent hij. Volgens Van Dijk zullen de wedstrijden tegen de top-zes uiteindelijk niet bepalen of Liverpool mee zal strijden om de titel. "Het gaat juist om die andere, lastige wedstrijden tegen ploegen uit de middenmoot en de onderste regionen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Behoort Van Dijk tot de absolute wereldtop?

(3984 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws