De Mos over voormalig PSV-talent: 'Hij dacht dat hij beter was dan wie ook'

De Mos over voormalig PSV-talent: 'Hij dacht dat hij beter was dan wie ook'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 09:19di 09-10-2018 om 09:19

Zakaria Bakkali stond in de jeugd van PSV te boek als groot talent. Inmiddels staat de buitenspeler onder contract bij Anderlecht, waar hij na een moeizame start eindelijk lijkt door te breken.

Aad de Mos weet wel waarom Bakkali zijn status als toptalent niet waar heeft weten te maken. "Ik ken hem al sinds hij op zijn twaalf jaar bij PSV arriveerde. Veel te vroeg dacht die jongen dat hij beter was dan wie ook. Omdat hij eens door Nike tot beste jeugdspeler werd verkozen en dat soort flauwekul", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Volgens De Mos werd Bakkali ook niet goed begeleid. "Daar heeft die jongen geen schuld aan. De jeugdtrainers toen waren nobody's - geen ex-spelers zoals André Ooijer, Wilfred Bouma of Ruud van Nistelrooy nu. Die trainers wilden kampioen worden voor hun eigen cv, maar ze boden geen weerstand. Na een wedstrijd hoefde Bakkali bijvoorbeeld niet mee in de bus met de rest van de ploeg. Dat noem ik de verkeerde begeleiding", aldus De Mos.

Dit seizoen kwam Bakkali al tot zes competitiewedstrijden en een Europa League-wedstrijd voor Anderlecht. Daarin scoorde hij één keer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws