United-speler kampte met depressie na verloren finale: 'Ik was heel erg down'

United-speler kampte met depressie na verloren finale: 'Ik was heel erg down'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 09:52di 09-10-2018 om 09:52

Michael Carrick kampte lange tijd met een depressie na het verliezen van de Champions League-finale in 2009. Dat heeft de oud-middenvelder van Manchester United onthuld in gesprek met The Times.

Carrick verloor in 2009 met United de Champions League-finale van FC Barcelona. Balverlies van de middenvelder leidde de 1-0 van Samuel Eto'o in. De finale werd uiteindelijk met 2-0 verloren.

Carrick beschouwt de verloren eindstrijd nog altijd als het grootste dieptepunt uit zijn carrière. "En ik weet eigenlijk niet waarom. Ik dacht alleen maar dat ik mijzelf heb laten zitten in de grootste wedstrijd van mijn carrière. Ik voelde me depressief, ik was heel erg down. Ik beschrijf het als een depressie, want het was niet een kortstondig iets", stelt hij tegenover The Times.

"Ik voelde me wel vaker slecht of verschrikkelijk na sommige wedstrijden, maar na een paar dagen was dat wel over. Dit duel kon ik maar niet van me afzetten. Het was een vreemd gevoel", vervolgt Carrick. Een jaar na de finale was Carrick met Engeland op het WK in Zuid-Afrika, maar voelde hij zich nog altijd niet goed. "Het was de zwaarste tijd in mijn depressie. Hoewel het mijn droom was om op een WK te spelen, wilde ik eigenlijk naar huis."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws