Heracles weet niets van 'Eredivisie 2.0': 'Uit welke koker komt dit?'

Heracles weet niets van 'Eredivisie 2.0': 'Uit welke koker komt dit?'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 13:06di 09-10-2018 om 13:06

Heracles is niet op de hoogte van de plannen om de Eredivisie te hervormen. Volgens het plan zouden de topclubs en deel van de inkomsten uit Europees voetbal afdragen aan de andere clubs én, voor Heracles niet onbelangrijk, komt er een eind aan het kunstgras.

"Wij weten van niks, omdat we nog niks hebben gehoord”, reageert Heracles-directeur Rob Toussaint (foto links) tegenover Tubantia. In Almelo wordt al jaren op kunstgras gespeeld, bovendien traint de selectie ook in het stadion.

"Ik heb het verhaal ook in de krant gelezen", aldus Toussaint. "Maar wat me opvalt is dat er niemand wordt geciteerd of wordt opgevoerd. Ja, Jan de Jong de directeur van Feyenoord, zegt dat het vanaf nu snel kan gaan, maar waar hij op doelt wordt niet duidelijk. Ik vind het dan ook een bijzonder stuk. Want uit welke koker komt dit? Wie roept dit?"

Echt inhoudelijk reageren wil Toussaint niet. "Want we hebben niks. En als er niets is, kunnen we ook niks zeggen. (...) Wat ik wel weet is dat we in november met de clubs bij elkaar komen. Het lijkt me niet verstandig om nu al voor de muziek uit te gaan lopen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij de nieuwe Eredivisie-opzet zitten?

(1054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws