Heerenveen 'gematigd positief' over uitgelekte plannen: 'Eindelijk beweging'

Heerenveen 'gematigd positief' over uitgelekte plannen: 'Eindelijk beweging'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 16:44di 09-10-2018 om 16:44

SC Heerenveen is 'voorzichtig optimistisch' over de hervormingsplannen van Ajax, PSV en Feyenoord. De traditionele top-drie wil onder een aantal voorwaarden, waaronder het afschaffen van kunstgras en het aanblijven van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie, een deel van hun Europese tv-inkomsten verdelen over de andere clubs in de Eredivisie. 

De commercieel directeur van Heerenveen, Luuc Eisenga, is het roerend eens met het afschaffen van kunstgras. "Als je, zoals wij, een 'groundsman' als Henk Schreuder hebt, dan ligt er altijd een goede grasmat", zegt Eisenga in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Je kunt de marathon van Rotterdam niet proeflopen op een loopband in de sportschool. Zo is het met gras ook. Wedstrijden moeten dus op echt gras worden gespeeld. Daar moeten we echt weer naartoe."

Mogelijk wordt het aantal Eredivisie-clubs teruggeschroefd van achttien naar zestien. Over dat plan heeft Eisenga zijn twijfels. "Want verhoog je het aantal potentiële degradanten, dan wordt de competitie aan de onderkant een stuk instabieler. Met als gevolg dat die clubs niet meer investeren in de lange termijn."

"Je komt niet tot een oplossing, als je je eigen hachje probeert te redden. Nu komt er eindelijk beweging. Wij willen met Heerenveen dan ook graag meedenken, in het belang van het voetbal."

Poll

Moet kunstgras afgeschaft worden in de Eredivisie?

(12277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws