Oranje Leeuwinnen zetten dankzij Beerensteyn grote stap richting WK

09-10-2018 19:50
35

De Oranje Vrouwen hebben zich opnieuw dankzij twee treffers van Lineth Beerensteyn geplaatst voor de finale van de play-offs om een WK-ticket. Na de 2-0 zege in Breda vorige week, werd Denemarken in de return in Viborg met 2-1 verslagen.

De Oranje Leeuwinnen begonnen beroerd aan de wedstrijd. Na een overtreding van Dominique Bloodworth kreeg Denemarken al in de vierde minuut een strafschop, die door Nadia Nadim werd benut. Het antwoord liet gelukkig niet lang op zich wachten. In de zesde minuut kopte Beerensteyn op aangeven van Desiree van Lunteren de gelijkmaker binnen. Afgelopen vrijdag was de aanvalster van Bayern München ook al trefzeker met een kopbal.

Na de 1-1 golfde het spel op en neer, maar waren de beste kansen voor Nederland. Beerensteyn was dicht bij haar tweede treffer, terwijl een vrije trap van Sherida Spitse tegen de lat belandde. In de tweede helft stichtte Denemarken al snel gevaar, maar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman bleef op de been. Het werd in de extra speeltijd zelfs nog 1-2 via Beerensteyn.

Oranje neemt het in de finale van de play-offs op tegen Zwitserland, dat thuis met 1-1 gelijk speelde tegen België. De heenwedstrijd in België was in 2-2 geëindigd.