Ontslagen Van Wijk haalt hard uit: 'Was een half uur per week op de club'

Ontslagen Van Wijk haalt hard uit: 'Was een half uur per week op de club'

09-10-2018 21:14
12

Dennis van Wijk heeft ongenadig hard uitgehaald naar de clubleiding van KV Mechelen. De 55-jarige trainer mocht ondanks de degradatie uit de Jupiler Pro League aan het nieuwe seizoen beginnen, maar werd al in augustus alsnog ontslagen.

De oud-trainer van Willem II begrijpt er niets van. "Na drie speeldagen al. En met het klassieke excuus: hij is te hard. Terwijl ik dezelfde trainer ben die ze lieten bijtekenen", vertelt Van Wijk aan Humo. "Ik ben 25 jaar professioneel trainer, maar moet met een boekhouder of een wiskundeleraar gaan discussiëren over voetbal."

Volgens Van Wijk heeft de clubleiding van De Kakkers geen idee waar het mee bezig is. "In de krant noemde de grote man van KV Mechelen (grootaandeelhouder Olivier Somers, red.) mij 'psychologisch te hard'. Dat zegt dan iemand die één keer per week een half uur op de club is, en alleen maar van horen zeggen weet wat er aan de hand is."

Tot overmaat van ramp is het ontslag van de trainer nog steeds niet volledig afgehandeld. "Geloof het of niet, maar ik heb nog steeds mijn C4 (bevestiging van status als werkzoekende, red.) niet gekregen van KV Mechelen. Wéér die minachting!" Het incident heeft Van Wijk doen twijfelen of hij een nieuwe uitdaging als trainer aan wil gaan. "Vaak moet je ook nog vechten voor je geld. Dan ga je nadenken of je dit allemaal nog wel wil."