'Hebben laatst koffie gedronken met Van Persie, hij begint interesse te krijgen'

'Hebben laatst koffie gedronken met Van Persie, hij begint interesse te krijgen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 07:37wo 10-10-2018 om 07:37

Feyenoord-veteraan Robin van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak. Dat blijkt uit een interview met Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB. Hij dronk onlangs een kop koffie met de aanvaller. 

De Nederlandse voetbalbond wil 'maatwerk' leveren voor oud-internationals die ambities hebben in het trainersvak. "Van hen brengen we individueel in kaart wat ze al in hun bagage hebben en op welke vlakken ze extra sturing nodig hebben. Zodat we ze een gerichte opleiding kunnen bieden", legt Hoogma uit in gesprek met Voetbal International. 

"Met Wesley Sneijder hebben we daarover een interessant gesprek gehad. Ook een recordinternational heeft over het trainersvak nog heel veel te leren. Dat kunnen wij met op maat gemaakte leermodules aanbieden. Zodat dit soort topspelers zich goed kunnen ontwikkelen als trainer. Dat is goud waard voor het Nederlands voetbal."

"Kijk hoe Van Bommel het doet bij PSV, Kuijt werkt nu als jeugdtrainer bij Feyenoord, Van Nistelrooy bij PSV, Heitinga bij Ajax. Ook Robin van Persie begint interesse te krijgen in het trainersvak. Met hem hebben we laatst al een bak koffie gedronken. Dat zijn goede impulsen."

Poll

Schuilt er in Van Persie een goede trainer, denk jij?

(2115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws