Ten Hag reageert op commotie rond 'melkkoe' Van de Beek: Dat botst

Ten Hag reageert op commotie rond 'melkkoe' Van de Beek: "Dat botst"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 09:33wo 10-10-2018 om 09:33

In een interview met Voetbal International heeft Erik ten Hag indirect gereageerd op uitlatingen van Guido Albers, de zaakwaarnemer van Ajacied Donny van de Beek. Albers liet afgelopen week doorschemeren dat zijn cliënt overweegt om te vertrekken uit Amsterdam. Er is sprake van belangstelling uit het buitenland. 

Van de Beek schippert dit seizoen tussen bank en basis bij Ajax. "Individuele belangen spelen altijd een rol in het groepsproces. Alleen een speler moet wel inzien dat alles afhankelijk is van de teamprestatie", benadrukt Ten Hag. 

"Alleen als het team draait en presteert, kan een speler zich individueel goed ontwikkelen. Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt. Het team staat dus altijd bovenaan. Dat besef moet bij elke speler leven."

De trainer beseft dat er in het algemeen sprake is van een 'spanningsveld'. "De speler zelf, die kun je vaak wel overtuigen, maar de omgeving snapt dat niet. En dan vooral de agenten, die spelen daar niet altijd de goede rol in."

"Die hebben een ander belang, de speler is hun melkkoe, dus die moet spelen. Dat botst nog weleens met het teamproces, maar dat is niet nieuw. Daar moeten we mee om kunnen gaan."

Lees ook: Zaakwaarnemer gaat nog stapje verder: Van de Beek mogelijk al in januari weg

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Van de Beek vertrekken?

(14497 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws