President Franse voetbalbond duidelijk: Hij is klaar bij het Franse elftal

President Franse voetbalbond duidelijk: "Hij is klaar bij het Franse elftal"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 17:20wo 10-10-2018 om 17:20

Karim Benzema heeft zijn laatste interland voor Frankrijk al gespeeld. De president van de Franse voetbalfederatie (FFF) Noël Le Graët geeft aan dat de spits volgens de bond niet meer opgeroepen hoeft te worden.

Le Graët stelt in een interview met Ouest France dat deze beslissing al veel eerder genomen had moeten worden. "Ik denk dat Benzema wel klaar is bij het Franse elftal, hij is ook al langere tijd niet geheel fit."

Benzema is al sinds oktober 2015 niet meer opgeroepen voor het Franse nationale team. Dit komt door zijn mogelijke betrokkenheid in de afpersingszaak rondom de sekstape van Mathieu Valbuena. Franse media verwachten begin november een uitspraak, al kan de zaak ook geseponeerd worden door een vormfout van een undercoveragent.

De uitkomst van de rechtszaak zal niks aan de situatie veranderen, stelt Le Graët. Benzema komt hoe dan ook niet meer in actie voor het Franse nationale elftal. "Vorige week was er weer een nieuwe aflevering in de Valbuena/Benzema-affaire, maar het is nog steeds niet voorbij." Dat het zo lang duurt snapt de president van de FFF niet. "Het is al drie à vier jaar geleden, het had allang klaar moeten zijn, dit is slecht voor het Franse voetbalelftal."

Poll

Vind jij dat Benzema nog een kans verdient in het Franse elftal?

(933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws