Advocaat Ronaldo: 'Dat was om einde te maken aan krankzinnige beschuldigingen'

Advocaat Ronaldo: 'Dat was om einde te maken aan krankzinnige beschuldigingen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 21:02wo 10-10-2018 om 21:02

Cristiano Ronaldo heeft zich via zijn advocaat Peter Christiansen in ferme taal gedistantieerd van de beschuldigingen aan zijn adres. De van verkrachting verdachte Portugees spreekt van 'laster'.

Kathryn Mayorga beschuldigt de 33-jarige Ronaldo ervan dat hij haar negen jaar geleden heeft verkracht in een hotel in Las Vegas. De Amerikaanse deed haar verhaal in het Duitse blad Der Spiegel. De Juventus-aanvaller sprak eerder al van 'nepnieuws’' maar zijn advocaat ziet zich nogmaals genoodzaakt om te reageren.

Dat Ronaldo in 2010 schikte met Mayorga, zegt volgens Christiansen niets. De ster betaalde 325.000 euro aan zwijggeld. "Hij deed simpelweg wat hem werd geadviseerd door de mensen om hem heen, om een einde te maken aan de krankzinnige beschuldigingen die alleen maar bedoeld zijn om de reputatie kapot te maken van iemand die bekendstaat om zijn harde werk, sportieve kwaliteiten en correcte gedrag."

Ronaldo heeft nooit ontkend dat hij anale seks met Mayorga heeft gehad, maar weerspreekt dat er sprake van verkrachting was. "Zijn standpunt is altijd geweest en zal altijd blijven dat wat in 2009 in Las Vegas gebeurd is met wederzijds goedvinden was", aldus Christiansen.

"Ronaldo is het wel gewend dat hij in het middelpunt van de belangstelling staat, maar het is zeer betreurenswaardig dat er media zijn die deze bewuste lastercampagne met gestolen en makkelijk te manipuleren digitale documenten steunen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws