'Voordat hij naar PSV ging bood ik Lozano daar aan voor drie tot vier miljoen'

'Voordat hij naar PSV ging bood ik Lozano daar aan voor drie tot vier miljoen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 23:47wo 10-10-2018 om 23:47

Napoli heeft een paar jaar geleden de mogelijkheid afgeslagen om Hirving Lozano aan te trekken. Dat claimt Alessandro Monfrecola, een kenner van het Mexicaanse voetbal die onder meer als bemiddelaar werkt bij transfers.

"De zomer voordat Lozano naar PSV ging heb ik hem aangeboden bij Napoli, net als Erick Gutiérrez, die zelf niet wilde", vertelt Monfrecola aan Radio Marte, geciteerd door onder meer MundoNapoli. Hij had naar eigen zeggen toestemming van Pachuca CF, waar de huidige PSV-spelers onder contract stonden. "Bij Napoli zeiden ze dat het een goede speler was, maar dat hij nog niet volwassen genoeg was."

Napoli vond onder meer de dribbeltechniek van Lozano nog niet goed genoeg. "Hij ging altijd naar rechts en gebruikte links te weinig", erkent Monfrecola, die desondanks vraagtekens plaatst bij de beslissing van de Italianen. "Natuurlijk is hij veel gegroeid, maar dat hij talent had was toen al glashelder. Hij kostte drie tot vier miljoen, het risico was minimaal voor Napoli, maar we moeten de mening van anderen respecteren."

Monfrecola sluit niet uit dat Lozano in de toekomst alsnog bij Napoli aan de slag gaat, aangezien hij net als Lorenzo Insigne tot de stal van Mino Raiola behoort. "Raiola zou kunnen zeggen: als je Insigne verkoopt breng ik Lozano naar jullie, een speler die minder kost maar net zo goed is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws