'Ophef bij Oranje Leeuwinnen: chagrijnige Miedema wordt weggehouden bij de pers'

'Ophef bij Oranje Leeuwinnen: chagrijnige Miedema wordt weggehouden bij de pers'

11-10-2018 07:13
144

Het Nederlands vrouwenelftal besliste dinsdagavond het tweeluik met Denemarken in haar voordeel en blijft in de race voor het WK. Desondanks waren er niet alleen maar lachende gezichten bij de Oranje Leeuwinnen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Spits Vivianne Miedema was de afgelopen jaren onomstreden, maar moest in de beide play-offwedstrijden tegen Denemarken op de bank plaatsnemen. De Drentse zag concurrent Lineth Beerensteyn in totaal drie keer scoren en moest het, tot zichtbaar ongenoegen, doen met twee korte invalbeurten. Bondscoach Sarina Wiegman kijkt hier echter niet van op. "Het zou gek zijn als ze vrolijk werd van een plek op de bank", reageert Wiegman in gesprek met het AD.

De KNVB besloot echter om Miedema na afloop van de 1-2 zege in Denemarken niet met de pers te laten praten. Volgens het AD is dit een teken aan de wand, aangezien de spits van Arsenal doorgaans niet om een sterke mening verlegen zit. De Oranje Leeuwinnen spelen op 5 en 13 november in de finale van de play-offs tegen Zwitserland. De winnaar van dat tweeluik gaat naar het WK in Frankrijk.