Ricksen moet opgenomen worden in ziekenhuis: 'Gelukkig was het vals alarm'

Ricksen moet opgenomen worden in ziekenhuis: 'Gelukkig was het vals alarm'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 09:25do 11-10-2018 om 09:25

Fernando Ricksen is woensdagavond opgenomen in een Schots ziekenhuis. De voormalig Oranje-international was te gast bij zijn oude club Glasgow Rangers, toen hij last kreeg van zijn borst.

De alarmbellen begonnen meteen te rinkelen, laat zijn biograaf Vincent de Vries weten aan The Scottish Sun. "Fernando had moeite met ademen en hij was bang dat hij een infectie in zijn longen had. Dat kan bijzonder schadelijk zijn als je ALS hebt. Gelukkig bleek het vals alarm te zijn."

De Vries vermoedt dat Ricksen nog last had van de vliegreis vanuit Spanje, waar de 42-jarige Heerlenaar tegenwoordig woonachtig is. "Hij was erg moe en hij heeft niet goed gegeten", aldus de biograaf, die laat weten dat Ricksen nog even aan moet sterken in het ziekenhuis voordat hij weer naar huis kan. "Maar alles gaat goed met hem. Hopelijk kan hij over een paar dagen weer terug naar Spanje vliegen."

Bekijk ook: Ricksen krijgt Schotse lachers op zijn hand met spraakcomputer: "Bastard"

Lees meer over:Scottish Premiership

Plaats een reactie

Johan59 +896
donderdag 11 oktober 2018 om 09:34
Hij moet hier wonen, ik zou het een eer vinden hem de hand te geven, dat karakter is echt een voorbeeld
Vind ik leuk
kwartje50 +1153
donderdag 11 oktober 2018 om 10:56
fernando ricksen side, mooiste plek van Sittard
Vind ik leuk
donderdag 11 oktober 2018 om 11:26
Voor mij Is de commando anders wel een held! Toen mijn cluppie op sterven na dood was besloot Fernando de handdoek op te pakken om de negatieve spiraal te doorbreken. Nadat Fortuna bijna 2 jaar geen uitwedstrijd gewonnen had wonnen we meteen bij zijn debuut. Jammer dat hij deze mooie return als speler niet heeft kunnen meemaken. Ik ben zelf nog in Glasgow geweest voor zijn benefietwedstrijd. Mede door het feit dat hij als bekende sporter ervoor gekozen heeft om ermee naar buiten te treden heeft deze vreselijke ziekte een gezicht gekregen waar andere ALS patienten baat bij hebben. Hij is blijven knokken en dat doet hij nog steeds. Voor mij is en blijft hij een held!
[Reactie gewijzigd op donderdag 11 oktober 2018 om 11:27]
Vind ik leuk
Devoetbalgek +1072
donderdag 11 oktober 2018 om 22:49
Hij heeft een reputatie waar honden geen brood van lusten.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws