Bergwijn: 'Vroeger droomden Appie en ik ervan om samen in Oranje te spelen'

Bergwijn: 'Vroeger droomden Appie en ik ervan om samen in Oranje te spelen'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 09:48do 11-10-2018 om 09:48

Steven Bergwijn is trots dat hij voor het eerst de selectie van het Nederlands elftal heeft gehaald. De buitenspeler van PSV hoopt vooral dat zijn onfortuinlijke boezemvriend Abdelhak Nouri net zo trots zal zijn.

De twee speelden samen in de jeugdopleiding van Ajax en waren onafscheidelijk. "Appie is als familie. We kennen elkaar vanaf de F'jes bij Ajax. (...) Vroeger droomden Appie en ik ervan om samen in Oranje te spelen", vertelt Bergwijn aan ELF Voetbal. Nadat Nouri getroffen werd door hartfalen, werd de band tussen Bergwijn en de familie nog sterker. "Ik praat veel met zijn broer Mo. Als ik wat kwijt wil, dan bel ik hem."

Of Bergwijn zijn debuut zal maken tijdens de interlands tegen Duitsland en België, durft hij niet te zeggen. "Ik ga zien wat de trainer (Ronald Koeman, red.) met me van plan is. Ik kan links en rechts op de vleugels spelen, met een voorkeur voor links. Met twee spitsen kan ook", houdt de PSV'er alle opties open. "Als ik mijn naam zie, dan zal ik gewoon doen waar ik goed in ben. Zo niet, dan wacht ik op mijn kans."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Bergwijn een kans in de Oranje-basis?

(2129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws