'De nieuwe Modric' van Engeland: 'Dingen gaan heel natuurlijk bij hem'

'De nieuwe Modric' van Engeland: 'Dingen gaan heel natuurlijk bij hem'

11-10-2018 11:21
41

Rob Winzar, scout van Chelsea, voorspelt een grote toekomst voor Mason Mount. Hij denkt dat de jonge Engelsman gezien kan worden als 'de Engelse Luka Modric' en vindt dat Mount van nature getalenteerder is dan zijn coach Lampard op die leeftijd.

Winzar was er vroeg bij, want hij zag Mount op vijfjarige leeftijd al voor het eerste spelen. "Het eerste dat me direct opviel aan Mason was zijn agressie", aldus de Chelsea-scout tegen The Sun. "Hij was bij lange na niet de grootste speler op het veld, volgens mij was hij zelfs een jaar jonger dan de jongens waar hij tegen speelde. Maar zijn honger voor de bal was geweldig, zodra er een afvallende bal was, was hij er als eerste bij."

Mount, die een jaar in de Eredivisie speelde voor Vitesse, kan een grote toekomst tegemoet gaan, denkt Winzar. "Mason kan gezien worden als de Modric van Engeland. Ik zeg niet dat hij nu al zo goed is als Modric, maar ik weet dat hij zo goed wil worden en wedstrijden wil domineren zoals Modric nu doet."

Mount's doelpunten voor Derby County dit seizoen zorgen voor vergelijkingen met zijn huidige manager, Frank Lampard. "Eigenlijk is het belachelijk om de twee te vergelijken wanneer je kijkt naar wat Frank heeft bereikt", vervolgt Winzar. "Mason heeft nog een lange weg te gaan, maar sommige dingen gaan bij hem heel natuurlijk, waar Frank heel hard moest werken om die dingen toe te voegen aan zijn spel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s