De Vrij legt zich snel neer bij reserverol: 'Schiet ik dan ook niks mee op'

De Vrij legt zich snel neer bij reserverol: 'Schiet ik dan ook niks mee op'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 11:16do 11-10-2018 om 11:16

Stefan de Vrij heeft er weinig moeite mee dat hij de komende interlands vermoedelijk niet in de basis staat bij het Nederlands elftal. De verdediger stelt zich daar vrij gemakkelijk bij neer te kunnen leggen.

Bij zijn club Inter stond De Vrij afgelopen weekend ook niet in de basis. "Dat zijn keuzes waar ik geen invloed op heb. Daar kan ik me wel druk om lopen maken, maar het gaat bij mij best snel dat ik dat accepteer. Ik probeer zo positief mogelijk te blijven en te focussen op het moment dat je wel weer gaat spelen", aldus De Vrij voor de camera van FOX Sports.

Bi Inter wordt een zogenaamd roulatiesysteem gehanteerd. "We hebben vier hele goede centrale verdedigers, onder meer Miranda die afgelopen WK nog aanvoerder van Brazilië was. De trainer laat hem ook regelmatig spelen. (...) Het is het idee van de trainer dat iedereen zo fit mogelijk blijft. Als je een team hebt waar ook wisselspelers heel sterk zijn, is het logisch dat hij die ook af en toe laat spelen."

Bij Oranje is de situatie niet anders. "Als je zoveel goede centrale verdedigers hebt, valt er wel eens iemand buiten de boot. (...) Ik vind het wel erg jammer natuurlijk, dat lijkt me logisch. Maar ik kan me wel boos over maken of verdrietig over doen, maar daar schiet ik dan ook niks mee op. En het team ook niet."

Poll

Verdient De Vrij een basisplek bij Oranje?

(1270 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws