Van Hooijdonk keurt debuterende zoon goed: 'Geen schandalige schwalbe'

Van Hooijdonk keurt debuterende zoon goed: 'Geen schandalige schwalbe'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 17:46do 11-10-2018 om 17:46

Sydney van Hooijdonk mag zich sinds 5 oktober 2018 een volwaardige Eredivisie-speler noemen. De zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk wil echter meer.

Van Hooijdonk maakte afgelopen zaterdag zijn Eredivisie-debuut in de tweede helft van FC Utrecht - NAC (2-1). "Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken, maar er zijn nog genoeg dingen die ik moet verbeteren", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Zo moet mijn linkerbeen nog beter worden en zal ik sowieso fysiek nog sterker moeten worden. Dat ga ik mede doen door meer krachtoefeningen te doen, maar de trainingen van het eerste helpen me daar ook bij. Ik merk nu ook al dat ik sterker ben geworden."

De aanvaller (18) krijgt regelmatig advies en tips van zijn vader. "Hij helpt me veel, door bijvoorbeeld te zeggen dat ik nu rustig moet blijven en niet naast m'n schoenen moet gaan lopen. Hij zegt dan ook: Leuk, je debuut. Maar je hebt nog niks bereikt. Ik moet nu gewoon zo doorgaan en op zoek gaan naar meer", aldus Van Hooijdonk, die bij zijn debuut een penalty probeerde te versieren. "Wat mijn vader ervan vond? Hij vond het wel goed. Het was geen schwalbe waarbij iedereen dacht: Nou, dat kan niet, schandalig. Het was makkelijk, maar het was geen heel grote schwalbe."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws