'Barça zoekt vervanger Cillessen en stand-in Suarez: Serie A-sensatie in beeld'

'Barça zoekt vervanger Cillessen en stand-in Suarez: Serie A-sensatie in beeld'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 23:40do 11-10-2018 om 23:40

FC Barcelona wil zich niet alleen versterken met een centrale verdediger, ook een spits en een keeper staan op het lijstje. De Spaanse kampioen houdt nog steeds rekening met een vertrek van Jasper Cillessen én zoekt een back-up voor Luis Suarez, meldt Marca.

Cillessen gaf afgelopen zomer te kennen dat hij open staat voor een transfer. De Oranje-international heeft het naar zijn zin bij Barça, maar baalt van het feit dat hij tweede viool speelt achter Marc-André Ter Stegen. Aangezien daar geen verandering in lijkt te komen, behoort een vertrek in januari tot de mogelijkheden. De Catalanen zoeken daarom al naar een vervanger.

Barça heeft daarnaast dringend behoefte aan een spits die Luis Suarez kan ontlasten. De 31-jarige Uruguayaan dringt daar zelf ook op aan. De oud-Ajacied voelt steeds meer dat hij behoefte heeft aan rustperiodes. De Catalanen lieten Paco Alcácer naar Borussia Dortmund vertrekken en hebben daardoor met Munir slechts één alternatief.

Barça twijfelt of de 23-jarige Munir al klaar is voor het grote werk. De club stelt daarom een schaduwlijstje op met mogelijke spitsen. Onder meer Serie A-sensatie Krzysztof Piatek is in beeld, schrijft Marca. Hij scoorde voor Genoa al negen keer in zeven competitieduels dit seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws