'Typische Ajax-speler' in Bundesliga: Ik voelde dat ik daar een kans zou krijgen

'Typische Ajax-speler' in Bundesliga: "Ik voelde dat ik daar een kans zou krijgen"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 07:08vr 12-10-2018 om 07:08

Javairo Dilrosun gaat als de bliksem in Duitsland. De twintigjarige Nederlander gooit hoge ogen in de Bundesliga bij Hertha BSC en mocht zich deze week voor het eerst melden bij Jong Oranje. En dat terwijl hij bij Ajax niet slaagde.

Dilrosun doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar vertrok al op zijn zestiende. "Ik was 16 jaar en ik kreeg bij Ajax geen contract aangeboden", aldus de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Waarom niet? Ik heb echt geen idee. Er kwam geen aanbieding. Vervolgens werd ik uitgenodigd door Chelsea en Manchester City. Die waren meteen concreet. Toen ik bij de laatste club op bezoek was, wist ik het meteen: daar wilde ik heen."

Bij City brak Dilrosun echter niet door. Hij wilde hoe dan ook een stap maken naar een club waar hij wél aan spelen toe zou komen. Het werd de Bundesliga. "Hertha BSC is echt de juiste club voor me. Er was meer interesse, maar ik voelde dat ik daar een kans zou krijgen. Als een klassieke buitenspeler. Als ik de kans zie, ga ik buitenom en dan komt die voorzet. Een typische Ajax-speler? Jij zegt het..."

Dilrosun merkt op fysiek vlak veel verschil in Duitsland. "Als jeugdspeler bij Ajax liep ik nauwelijks. Daar zette ik een beetje druk op de verdedigers. Eigenlijk meer nepdruk, hahaha. Nu loop ik ruim tien kilometer per wedstrijd, ik moet die meters maken van de trainer. Ik ben in Duitsland zó veel sterker geworden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws