Kroos neemt het op voor Löw na kritiek: Misschien wilde híj de baan wel

Kroos neemt het op voor Löw na kritiek: "Misschien wilde híj de baan wel"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 07:45vr 12-10-2018 om 07:45

Toni Kroos heeft het opgenomen voor zijn bondscoach Joachim Löw. Voormalig Duits international Michael Ballack zei deze week in Duitse media dat hij niet begreep dat Löw nog een kans kreeg na het WK-debacle van afgelopen zomer in Rusland.

"Misschien wilde híj de baan wel", reageert Kroos in gesprek met Deutsche Welle. "Ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen herpakken met Jogi Löw. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij kan vernieuwen. Hij verdient zeker een nieuwe kans."

Ballack uitte kritiek tegenover hetzelfde medium. "Ik was, net als velen, verbaasd dat hij zijn baan mocht behouden. Hij heeft lange tijd met het team gewerkt en soms moet je zeggen dat dingen gewoon niet meer werken als je zolang met een team bezig bent. (...) "Je moet kijken naar de resultaten die je hebt behaald. Het WK was een grote teleurstelling en daar waren redenen voor."

"Je moet het serieus analyseren en niet zeggen dat je het gaat analyseren terwijl je al hebt besloten om de coach te houden. Dat is geen echte analyse", doelt Ballack op de beslissing van de DFB.

Duitsland speelt zaterdag in de Johan Cruijff Arena tegen het Nederlands elftal om de UEFA Nations League.

Poll

Is Löw nog de juiste man voor Duitsland?

(393 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws