De Boer over Malen: 'Hij zegt dat het een goede keuze was, maar dat was het niet'

De Boer over Malen: 'Hij zegt dat het een goede keuze was, maar dat was het niet'

12-10-2018 08:24
160

Frank de Boer kijkt met veel belangstelling naar de ontwikkeling van de huidige generatie jeugdspelers uit Nederland. De momenteel clubloze trainer voorspelt in gesprek met het Engelse Sky Sports dat er mooie tijden aan zitten te komen, maar is ook het verleden nog niet vergeten. 

"Er komt een nieuwe generatie door met Justin Kluivert, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, zegt De Boer. "Je hebt ook Ryan Gravenberch, die pas zestien is, maar waarvan mensen nu al zeggen dat hij de nieuwe Patrick Vieira is. PSV heeft met Pablo Rosario en Steven Bergwijn ook goede spelers, dus er is een goede generatie op komst."

Wedden

Meer odds

De Boer ziet echter ook problemen. Hij heeft het gevoel dat de spelers minder hard voor succes hoeven te werken. "Het hebben van de juiste mentaliteit is zo belangrijk, omdat het bereiken van het eerste elftal niet echt een probleem voor ze is. Je ziet dat wanneer een speler doorbreekt en een groot contract krijgt, ze de volgende stap niet zetten omdat ze denken dat ze het al gemaakt hebben."

"De waarheid is dat het dán pas begint", vervolgt De Boer. "Ik zeg altijd dat ik het meeste leerde toen ik doorbrak in het eerste. Tuurlijk beheerste ik de basis al, maar ik kon nog zoveel leren."

De Boer neemt PSV'er Donyell Malen als voorbeeld. "Hij doet het nu goed bij PSV, maar het was een Ajax-speler. Hij ging naar Arsenal, maar is nu weer terug bij PSV. Dus wat is daar gebeurd? Hij zegt dat het een goede keuze was, maar dat was het niet. Je weet dat als je daarheen gaat, de standaard veel hoger is en op die leeftijd moet je iedere week spelen."