Memphis: Op een gegeven moment denk je: word ik hier gelukkig van?

Memphis: "Op een gegeven moment denk je: word ik hier gelukkig van?"

12-10-2018 09:47
54

Memphis Depay hecht steeds minder waarde aan materialisme. De 24-jarige Oranje-international viel bij Manchester United onder meer op vanwege zijn excentrieke kledingstijl en dure spullen, dingen die hij langzaam heeft laten varen.

"Naarmate je ouder wordt, ga je andere dingen belangrijk vinden", vertelt Memphis aan het Algemeen Dagblad. "Toen ik jonger was, was ik heel erg gefocust op materialistische dingen, zoals veel jongens op die leeftijd. Dan wil je die mooie auto, dan is dat een soort doel. Op een gegeven moment denk je: word ik hier gelukkig van? Dan ga je nadenken, kijk je wat meer om je heen."

Memphis is bij Olympique Lyon helemaal opgebloeid. Hij is bereid om de spelers van Oranje bij de hand te nemen, al ziet hij zichzelf niet als routinier. "Ik doe ook niet anders dan anders, probeer gewoon mezelf te zijn. Als jonge spelers naar me toe komen, zal ik ze proberen te helpen. Maar ik ga niets forceren."

Memphis is onder bondscoach Ronald Koeman een zekerheidje. "Ik weet dat ik belangrijk ben voor dit Oranje, maar het is zaak om nóg belangrijker te worden. Ik wil elke wedstrijd beslissend zijn."