'Uth laat zien dat je niet op je 18e of 19e hoeft door te breken, zoals De Ligt'

'Uth laat zien dat je niet op je 18e of 19e hoeft door te breken, zoals De Ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 11:54vr 12-10-2018 om 11:54

De opvallendste naam in de selectie van Duitsland is die van Mark Uth. De oud-speler van onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen kan zijn debuut gaan maken voor Die Mannschaft. Voor Simon Cziommer, die met Uth samenspeelde bij Heracles, kwam dat als een verrassing.

"Als ik zeg dat ik toen al zag dat Mark zo ver zou komen, dan zou ik een leugenaar zijn", aldus Cziommer, één dag voor Nederland - Duitsland, in gesprek met De Telegraaf. "Maar je kon wel zien dat hij hij iets bijzonders had. Hij had specifieke kwaliteiten, zoals de manier waarop hij kon wegdraaien, zijn versnelling en zijn goede balaannames. Daarmee kon hij zich direct onderscheiden."

Als Cziommer naar de toekomst van het Duitse voetbal kijkt, ziet hij kansen voor Uth. "Hij laat zien dat je niet per se op je achttiende of negentiende al moet zijn doorgebroken, zoals een Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong. En dat je ook heel ver kunt komen als je hard blijft werken en zorgvuldig de route bewandelt die goed voor je is, zoals hij heeft gedaan door naar Nederland te gaan."

Poll

Verdient Uth een basisplaats bij Duitsland?

(651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws