Dolberg over snelle blessure: 'Sluit niet uit dat vermoeidheid een rol speelde'

Dolberg over snelle blessure: 'Sluit niet uit dat vermoeidheid een rol speelde'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 14:01vr 12-10-2018 om 14:01

Kasper Dolberg is terug van een blessure en hoopt de komende interlands met Denemarken op meer speelminuten. De spits verwacht niet twee volledige wedstrijden te spelen, maar hoopt wel veel minuten te krijgen van bondscoach Age Hareide. 

"Ik verwacht meer dan een paar minuten", aldus Dolberg tegenover het Deense BT. "Ik verwacht niet twee keer negentig minuten te spelen, maar ik verwacht wel wat meer dan tegen Frankrijk op het WK." De spits van Ajax viel toen een kwartier voor tijd in. "Het was toen goed om op dat moment in te vallen, maar nu wil ik wel iets meer."

Denemarken neemt het zaterdag op tegen Ierland (Nations Leage) en speelt dinsdag thuis tegen Oostenrijk (oefeninterland). Na zijn blessure is Dolberg weer op de weg terug. Bij Ajax heeft hij het net inmiddels weer weten te vinden. "Ik heb niet echt vakantie gehad, en toen raakte ik al snel gebleseerd nadat ik terugkwam bij Ajax. Toen duurde het zeven weken voor ik weer klaar was, dat was niet fijn."

"Ik raakte geblesseerd toen ik op doel schoot", aldus Dolberg daarover. "Ik weet niet of het iets te maken had met de korte vakantie, maar ik sluit niet uit dat vermoeidheid een rol speelde." De Ajax-spits stelt nu weer helemaal klaar te zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is een fitte Dolberg beter dan Huntelaar?

Ja
85%
Nee
15%
(3502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws