Aanvoerder Van Dijk ziet verandering bij Oranje: 'Dat voelen we allemaal'

Aanvoerder Van Dijk ziet verandering bij Oranje: 'Dat voelen we allemaal'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 15:58vr 12-10-2018 om 15:58

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is tevreden over de stappen die het Nederlands elftal heeft gemaakt sinds zijn debuut op 10 oktober 2015 tegen Kazachstan. Het Oranje waar Van Dijk toen in debuteerde is een ander Oranje dan nu: het Oranje van nu is een stuk jonger. 

De aanvoerder van het Nederlands Elftal stelt op de persconferentie dat Nederland op de goede weg is. "In drie jaar is er heel wat veranderd. Het waren best wel zware tijden, moeilijke tijden voor Oranje", begint Van Dijk. "Nu is er het gevoel dat we op de goede weg zijn. We werken elke dag hard. We trainen veel en goed. Er zijn alleen maar positieve veranderingen geweest vanaf het moment dat ik mijn debuut heb gemaakt, en zo voelt het ook", vervolgt hij. Van Dijk is positief over de toekomst van het Nederlands elftal. "We zijn op de goede weg. Dat voelen we allemaal, maar uiteraard moeten we resultaten halen."

Van Dijk is zeer tevreden met Ronald Koeman als bondscoach. Koeman wijst hem op zijn fouten bij zijn club. Zo kreeg Van Dijk te horen dat de penalty die hij veroorzaakte tegen Manchester City niet nodig was. "Ik vind hem niet streng, eerder rechtvaardig. Hij heeft ook alle recht om kritisch te zijn op zulke momenten", aldus de topverdediger van Liverpool.

Nederland speelt op 13 oktober om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland, drie dagen later volgt een ontmoeting met de Rode Duivels in Brussel.

Poll

Wat wordt Nederland - Duitsland?

(5158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws