'Karsdorp op dood spoor bij AS Roma: terugkeer naar Feyenoord is optie'

'Karsdorp op dood spoor bij AS Roma: terugkeer naar Feyenoord is optie'

12-10-2018 19:22
94

De kans bestaat dat Rick Karsdorp in januari terugkeert bij Feyenoord. Het lijkt zo goed als zeker dat de rechtsback in de winterstop verhuurd gaat worden door AS Roma. Feyenoord is een serieuze optie.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport in Italië. Het is niet duidelijk of Feyenoord en Roma onderhandelen over een Karsdorp-transfer, maar een terugkeer naar Rotterdam-Zuid is wel een optie volgens de roze sportkrant. De Italianen namen de rechtsback in 2017 voor ongeveer veertien miljoen euro over van Feyenoord. Als Karsdorp terugkomt naar Rotterdam, is dat naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis.

Karsdorp lijkt bij Roma niet meer door te breken. De verdediger miste bijna het volledige eerste seizoen door een blessure en aan het begin van het huidige seizoen kreeg hij het aan de stok met trainer Eusebio Di Francesco. Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid zou Karsdorp in conflict zijn gekomen met de trainer. Het is niet precies duidelijk waar dat over ging. Karsdorp is in de pikorde gezakt en moet Alessandro Florenzi en Davide Santon voor zich dulden.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gaf vorige week op de persconferentie aan dat hij geen contact heeft met Karsdorp over een terugkeer.  "Op dit moment is er geen contact met hem vanuit mij of de directie. Ik denk dat Rick veel contact heeft met spelers bij Feyenoord. Hij heeft zich mede door blessures niet kunnen ontwikkelen."