Doekje voor het bloeden: uitblinker Dilrosun leidt Jong Oranje naar zege in Riga

Doekje voor het bloeden: uitblinker Dilrosun leidt Jong Oranje naar zege in Riga

12-10-2018 20:25
7

Jong Oranje heeft zijn voorlaatste groepswedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK tegen Jong Letland met 3-0 gewonnen. De goals in het Skonto Stadion in Riga kwamen van Justin Kluivert, Donyell Malen en Javairo Dilrosun.

Bondscoach Erwin van de Looi had flink aan zijn elftal gesleuteld. Zo nam Bart Ramselaar de aanvoerdersband over van de niet opgeroepen Guus Til en maakten Indy Groothuizen en Sherel Floranus hun debuut. Voorin stonden Javairo Dilrosun en Justin Kluivert op de flanken met Richairo Zivkovic als spits. Laatstgenoemde raakte al na vijf minuten de lat op aangeven van Dilrosun, terwijl Ramselaar zijn uithaal op de lat uiteen zag spatten.

Jong Oranje hield het overwicht, maar scoorde voor rust niet. Na de pauze brak Justin Kluivert de ban. De aanvaller van AS Roma kon een van richting veranderde voorzet van Dilrosun simpel binnen werken. De Nederlandse talenten verzuimden afstand te nemen, maar in de slotfase vielen alsnog twee goals. Eerst viel een hoekschop van Donyell Malen via de Letse doelman Kristaps Zommers binnen. Kort daarna bekroonde uitblinker Dilrosun een solo met een treffer.

De zege is niet meer dan een schrale troost voor Jong Oranje, dat al geen kans meer maakt op het EK. Eerder op de avond verloor Jong Schotland bij Jong Oekraïne (3-1). Jong Oranje treft de Oekraïense leeftijdsgenoten dinsdagavond op De Vijverberg in Doetinchem.