FC Volendam verrast koploper Almere City; pijnlijke misstap voor NEC

FC Volendam verrast koploper Almere City; pijnlijke misstap voor NEC

12-10-2018 21:54
48

Almere City FC heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie op het spel gezet. De ploeg van trainer Jack de Gier speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk bij FC Volendam. NEC wist voor de derde keer op rij niet te winnen.

FC Volendam - Almere City FC 2-2
Almere City is met twintig punten uit negen duels nog altijd koploper, maar had het op bezoek bij Volendam lastig. Kevin Luckassen en James Esmorfidis bogen in de slotfase nog een achterstand om, maar Nick Doodeman maakte op de valreep zijn tweede van de avond. Go Ahead Eagles, FC Twente en Sparta Rotterdam, die allen zondag in actie komen, kunnen daardoor op gelijke hoogte komen met Almere.

NEC - FC Eindhoven 0-1
NEC beging op eigen veld een pijnlijke misstap. FC Eindhoven pakte de volle buit door een curieus doelpunt van Branco van den Boomen na een klein half uur.  Een schot van NEC-aanvaller Anass Achahbar werd door Eindhoven-keeper Ruud Swinkels naast getikt, maar er werd een achterbal gegeven. Uit de tegenaanval van de bezoekers maakte de middenvelder het enige doelpunt.

FC Den Bosch - FC Dordrecht 1-0
FC Den Bosch blijft in het spoor van de topploegen door een 1-0 zege op FC Dordrecht. Stefano Beltrame was de matchwinner. Nummer vijf Den Bosch heeft nu vier punten minder dan koploper Almere City.

Overige uitslagen
Jong AZ - Jong FC Utrecht 2-2
Helmond Sport - Telstar 1-2
RKC Waalwijk - Top Oss 0-0