Twente-hart hapert: 'Het klopte, maar we moeten nu twee bypasses aanbrengen'

Twente-hart hapert: 'Het klopte, maar we moeten nu twee bypasses aanbrengen'

13-10-2018 14:27
20

FC Twente slaagt er nog niet in om zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met groot machtsvertoon te winnen. Trainer Marino Pusic zoekt nog naar de ideale afstelling van zijn elftal, erkent hij in gesprek met TC Tubantia.

"Vergeet niet dat we hét net hadden gevonden", doelt Pusic op het middenveld Brama-Hölscher-Smith, in combinatie met de inzakkende linkeraanvaller Javier Espinosa.  Wout Brama viel geblesseerd weg. "Wout is mijn verlengstuk. Aan een blik hadden wij al voldoende. Hij heeft het vermogen in het veld de boel bij te sturen. Een elftal voelt dat als zo'n speler er niet meer is. Dat heeft ons even uit balans gebracht."

Pusic probeerde het tegen Jong PSV met Jelle van der Heyden, maar dat werd geen succes. Vorige week tegen Eindhoven haalde hij Espinosa naar het middenveld en mocht Rafik Zekhnini het op links voorin proberen. Ook dat leverde niet het gewenste effect op. Zondag ontbreekt ook nog eens Matthew Smith in het duel met MVV Maastricht.

"Onze hartkamer klopte, maar we moeten nu twee bypasses aanbrengen", aldus Pusic. "Hopelijk zijn het twee goede bypasses, waardoor het hart van het elftal weer functioneert."