Duitse lof voor De Jong: 'Laat zich nooit onder druk zetten en speelt niet terug'

Duitse lof voor De Jong: 'Laat zich nooit onder druk zetten en speelt niet terug'

13-10-2018 14:39
50

Joachim Löw en Thomas Müller hebben in aanloop naar het Nations League-duel van Duitsland in de Johan Cruijff Arena lovende woorden over voor het Nederlands elftal. Onder meer Frenkie de Jong wordt geroemd.

"Wat ik in de laatste maanden heb gezien is dat Nederland weer uit het dal aan het kruipen is. Ze hebben een goede en ingespeelde ploeg, ze hebben technisch goede spelers. Het liep voor Nederland allemaal even anders, maar dat hoort erbij", zegt Löw, geciteerd door Voetbal International. De Duitse bondscoach ziet geen parallellen met Duitsland. "Wij hebben ons voor elk toernooi gekwalificeerd."

Wedden

Meer odds

Ook Müller, die onlangs met Bayern München in de Champions League gelijkspeelde tegen Ajax (1-1), is lovend over Oranje. "Ze proberen heel veel voetballend op te lossen. Ze bewegen goed tussen de linies. Opvallend is dat de buitenspelers veel naar binnen komen. Bovendien laten ze zich bij de opbouw van achteruit moeilijk onder druk zetten. Frenkie de Jong is daar een goed voorbeeld van. Hij laat zich nooit onder druk zetten en speelt de bal in geen enkel geval terug."