Huntelaar noemt zes spelers: Laten zien dat ze een team kunnen vormen

Huntelaar noemt zes spelers: "Laten zien dat ze een team kunnen vormen"

13-10-2018 18:07
45

Klaas-Jan Huntelaar is positief over de toekomst van het Nederlands elftal. De 35-jarige Ajax-spits ziet veel spelers rondlopen die de kar de komende jaren kunnen gaan trekken.

"Het is een verandering van generatie. De meeste spelers doen niet meer mee. Natuurlijk hebben we nu nieuwe sterren nodig", zegt Huntelaar tegen BILD. "Maar zij moeten naam voor zichzelf maken. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Er zijn veel goede spelers. Memphis Depay, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Justin Kluivert. Nu moeten ze laten zien dat ze een team kunnen vormen!"

Het Nederlands elftal speelde de afgelopen jaren geen rol van betekenis in Europa, maar dat het even minder kan gaan is volgens Huntelaar niet gek. "Er zijn altijd golfbewegingen. Soms heb je wat minder kwaliteit in het team, maar dat komt vanzelf weer. We hebben slechts zeventien miljoen inwoners, we moeten zorgen dat we groter worden."

Bondscoach Ronald Koeman lijkt Huntelaar voorgoed gepasseerd te hebben. Zelf houdt hij ook geen rekening meer met een oproep. "Ik ben 35. Ik ben altijd bereid om voor mijn land te spelen, maar ze zetten nu meer in op jonge spelers."