Spelersrapport: nieuwe Oranje-ster maakt status waar, geen enkele onvoldoende

13-10-2018 22:55
227

Het Nederlands elftal boekte zaterdagavond een dikke zege op Duitsland, dat met 3-0 werd verslagen in Amsterdam. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een historische avond.

Jasper Cillessen - 7: Een clean sheet tegen Duitsland, daarmee kun je thuiskomen. De redding van Cillessen op het schot van Thomas Müller in de eerste helft was zijn hoogtepunt.

Denzel Dumfries - 7: Nee, plankenkoorts had de debuterende Dumfries niet. Hij stoomde regelmatig op en stond verdedigend zijn mannetje, ook al ziet het er niet allemaal even gepolijst uit.

Matthijs de Ligt - 5,5: Speelde misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. De Ajax-aanvoerder grossierde in balverlies en was niet zo zeker als normaal. Krijgt een studententien.

Virgil van Dijk - 7,5: Onverzettelijk als altijd. Van Dijk opende in de eerste helft de score en hield de nul achterin, al ging het soms met kunst- en vliegwerk. Is een echte leider.

Daley Blind - 6,5: De kritiek op Blind in Oranje zal voorlopig even verstommen. De Ajacied speelde een goede wedstrijd aan de linkerkant en onderscheidde zich na rust ook in aanvallende zin.

Marten de Roon - 6,5: De grote verrassing in de basiself van het Nederlands elftal betaalde het vertrouwen van de bondscoach terug. Deed precies wat er van hem verwacht werd.

Frenkie de Jong - 7: Kon niet echt zijn stempel drukken, maar de klasse droop er op sommige momenten weer vanaf. De toegestroomde scouts in de Johan Cruijff Arena zullen niet teleurgesteld zijn.

Georginio Wijnaldum - 6,5: Met een mooie lichaamsschijnbeweging en dito afronding bepaalde hij de eindstand op 3-0. In de negentig minuten daarvoor speelde Wijnaldum geen bijzondere wedstrijd.

Steven Bergwijn - 6: In grote delen van de wedstrijd onzichtbaar en ook niet heel gelukkig in zijn acties. Toch krijgt Bergwijn een voldoende, want de Oranje-debutant was ijverig. En Oranje wón van Duitsland!

Memphis Depay - 8: Maakte zijn status als de nieuwe ster van het Nederlandse voetbal meer dan waar. Was het Duitse centrum met Jerome Boateng en Mats Hummels vaak de baas en pikte weer een doelpunt mee.

Ryan Babel - 7: Het is maar goed dat Babel in topconditie is, want de speler van Besiktas moest de hele linkerflank bestrijken. Dat ging hem goed af, al ontbrak de energie om in de aanval nog uit te blinken.

Invallers

Arnaut Danjuma Groeneveld - x: Viel na 68 minuten in en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Quincy Promes - x: Viel na 68 minuten in en gaf een assist, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Nathan Aké - x: Viel na 77 minuten in en speelde dus te kort voor een beoordeling.