Trotse Koeman: Zij zijn straks, over drie of vier jaar, nog zoveel sterker

Trotse Koeman: "Zij zijn straks, over drie of vier jaar, nog zoveel sterker"

13-10-2018 23:37
15

Ronald Koeman is 'hartstikke' trots op de spelers van het Nederlands elftal na de fraaie 3-0 overwinning op Duitsland. Het vermoeden van de bondscoach is bevestigd: Oranje gaat een mooie toekomst tegemoet. 

"Dit heeft iedereen nodig. Niet alleen de bondscoach, niet alleen de spelers, maar heel Nederland. Dat zag je ook aan de reactie van de mensen, aan hoe blij iedereen is met dit resultaat. We kunnen echt trots zijn", zei Koeman voor de camera van de NOS. 

"Laat duidelijk zijn dat we zeker zeer moeilijke momenten hebben gehad. Maar over het algemeen was het echt gewoon goed. Dit geeft zo veel vertrouwen voor de komende tijd."

De bondscoach zag zijn spelers 'ongelooflijk vechten' tegen Duitsland. "Én we hebben laten zien dat we geweldig kunnen voetballen. Als je de drie debutanten ziet... Die zijn straks, over drie of vier jaar, nog zoveel sterker. Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands voetbal."

Denzel Dumfries, Steven Bergwijn (beiden PSV) en Club Brugge-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld maakten tegen Duitsland hun eerste minuten in Oranje. 

Lees ook: Spelersrapport: nieuwe Oranje-ster maakt status waar, geen enkele onvoldoende